Témák

Itt azoknak kívánok segítséget nyújtani, akik eljutottak oda, hogy blogot szeretnének nyitni, kipróbálni, milyen is az blogolni! Mindeközben, lépésről-lépésre haladva foglalkoznunk kell olyan dolgokkal is mint például a kép, hang, vagy videóanyagok kezelése. Szóval menthetetlenül elkalandozunk a web több területére, a belbecstől a külcsínig haladva érintjük a közösségi szolgáltatások világát, s mire 1-ről kettőre jutunk, meglehet, addigra már a web 0.3 korszakában találjuk magunkat... De hátrébb az agarakkal!

Hol blogoljunk?

2007.02.15. 07:02 | reklámáron | Szólj hozzá!

Mint általában az internet nyújtotta megoldásoknál, alapvetően három lehetőség közül választhatunk: saját tárhelyünkön, (illetve fizetős, azaz bérelt helyen, ahol al-domainunkhoz teljes szolgáltatás-csomagot kapunk havidíjért - egyenlőre csak külföldi cégeknél), vagy ingyenes szolgáltatónál.

Itt mindjárt az elején szögezzük le: az első két megoldás nem kíméli a pénztárcánkat, de a feltöltött adatainkat nagyobb biztonságban tudhatjuk. Jó ha tudatában vagyunk, az ingyenességnek meg van az ára: adatvesztés, szerverhiba esetén nincs appeláta! Nekem az utóbbi néhány évben néhány "hosszab-rövidebb leállás" tört borsot az orrom alá. Mint mondják: az ördög a részletekben... (Miheztartás végett: tessék mindig átbogarászni a felhasználói szerződést, avagy a feltételeket!)
Ezek ellenére, kezdetnek mindenféleképp ingyenes szolgáltatót válaszunk. (Ha nem értünk angolul, a bőséges magyar kínálatból merítve kell az elképzeléseinknek megfelelőt megtalálnunk.) Én a három vezető bloghely bármelyikét bátran ajánlom ilyen céllal.
Ezek: blog.hu, blogter.hu, freeblog.hu.
(A blognyitást segítő súgók és segédletek nagyából zökkenőmentes útbaigazítást adnak a mit, hogyan, hol kezdeti nehézségei közepette.) Mindhárom helyen van némi tapasztalatom, blogom, ha szükség van rá jelezzétek, segítek!


Igen! Nem fogom itt lépésről lépésre elmondani, mit kell tenni... Írva vagyon az ott, az adott helyeken.

Ehelyett ajánlok néhány on-line eszközt, melyek használata nagyban segíti a blogolást, de együttesen és külön külön alkalmazva is érdemes megismerni őket. Közös jellemzőjük, hogy a blogokhoz hasonlóan (munkaállomástól, asztali géptől függetlenül) bárhonnan, bármikor hozzáférést biztosítanak az ott általunk elhelyezett dolgokhoz. Egy mindenkori virtuális iroda állhat így rendelkezésünkre, amennyiben netközeliek vagyunk.

A Google nem szorul rá a reklámozásra, keresőjét mindenki ismeri, aki már böngészett a weben. Van viszont egy csomagnyi olyan on-line alkalmazása , mely amellett, hogy ingyenes a jövőbe mutat.
Levelezőrendszere is ezek közül való. Ennek ajánlásával kezdem a következő bejegyzést, mivel azok, akiket én toborzok e tanodába, eleve egy google-mail meghívóval lesznek meginvitálva. A gmailjukat birtokba vevők pedig, ugyanazon felhasználónévvel és jelszóval, akár még aznap kialakíthatják saját fiókjuk profilját: tucatnyi hasznos eszköz áll majd így rendelkezésükre.
PL: A blogger.com-on, akár azonnal létre is hozhatják saját blogjukat. Ehhez a bloghoz is az igykellezt@gmail.com címhez belépést biztosító azonosítóval férek hozzá!

szolg.közl.: a fenti e-mailen jelentkezőknek természetesen szívesen küldök gmail meghívót!  (Bár  a napokban végre szabadon hozzáférhetővé tették a rendszert!)

Címkék: blog blog szolgáltató online eszközök web 0.2 google fiok szolg.közl

A bejegyzés trackback címe:

https://logokaneten.blog.hu/api/trackback/id/tr7636731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása