Témák

Itt azoknak kívánok segítséget nyújtani, akik eljutottak oda, hogy blogot szeretnének nyitni, kipróbálni, milyen is az blogolni! Mindeközben, lépésről-lépésre haladva foglalkoznunk kell olyan dolgokkal is mint például a kép, hang, vagy videóanyagok kezelése. Szóval menthetetlenül elkalandozunk a web több területére, a belbecstől a külcsínig haladva érintjük a közösségi szolgáltatások világát, s mire 1-ről kettőre jutunk, meglehet, addigra már a web 0.3 korszakában találjuk magunkat... De hátrébb az agarakkal!

Blogsuli, Blogakadémia, okítás a BLOGtanodában

2007.03.20. 19:46 | reklámáron | Szólj hozzá!

Mivel nem kaptam olyan visszajelzést, hogy elakadtatok  volna, folytassuk.
(A BLOGtanodára jelentkezők száma nőttön nő, a most csatlakozók a "leckét" vegyék az első - ami itt a legutolsó :) - bejegyzéstől...

Valahol az előzőekben azt bátorkodtam írni, hogy aki már elküldött egy e-mailt az életében, az akár blogolhat is. Nem egy ördöngösség, sokan sok mindenre használják e publikálási lehetőséget. Ezért a dolog mibenlétére számtalan megközelítés született. Az alábbiakban linkblog-szerűen összefoglalom azt, amit mások bejegyzéseiből érdemesnek találtam veletek megosztani. (Javaslom az összes anyag elolvasását! Szánjunk rá időt, szerintem megéri, bár lesz mit emészteni.)

Mindjárt az elején néhány tisztázandó alapvetés. Talán az ismereteink, tudásunk élményeink megosztásának igénye szülte azt a tevékenységet amit ma blogolásnak nevezünk. Az alábbi példa is bizonyítja milyen sokan teszik közkinccsé tapasztalataikat, véleményüket csak e témában. Hogy miért jó ez nekik, mi hasznuk, mi hasznom ebből? Nem árulom el. Ki-ki próbálja, ízlelje meg, ha érdekli a válasz!

Ahhoz, hogy hivatkozhassak másokra, szükség van egy útbaigazító eszközre. Enélkül nem működne a rendszer. (Lássuk mi is az a hiperlink!)

Na, ha ezzel megvagyunk okítsuk ki magunkat bologügyben, stílusosan linkek mentén:

"A weblog, web log, webnapló, vagy egyszerűen blog egy webes alkalmazás, amely időponttal ellátott bejegyzéseket tárol egy nyilvános weboldalon (illetve magát ezt a weboldalt is szokás weblognak nevezni)." [Weblog - Wikipédia]

A tökéletes blog -na ilyen nincs is!
ITport.hu

Amit a blogszféráról tudok (BLOGSULI 1-3.) -egy másik blogTANODA :)
Bognár Stúdió

Nos, mekkora a hazai blogszféra? -számmisztika
Webizen

Pénzkeresés bloggal -álmodik a nyomor!
Tóth Benedek blogja

Mi az a blog? -aki még nem tudná, annak kötelező!
mark.hu

"Gondoltam összedobok egy gyors szösszenetet, hogy mik azok a feltételek, amiknek a szem előtt tartsával az ember népszerű blogger lehet. Természetesen ezek csak a saját tapasztalataim, úgyhogy minden pont elé tessék odaképzelni egy szerintemet."
Cloneshit v8.5 » Blogakadémia

Blogolni szeretnél? Gyere és válassz! - maradunk a blog.hu-n?
ITport.hu Informatikai és közösségi portál

Politikus blog.lap.hu

A polblogok jövője - no comment!
Onlinemarketing blog

Blogolni vagy nem blogolni? -mi a politikus?
Nagy Zsolt blog » Blog Archive » Blogolni vagy nem blogolni?

Miért blogol Csepeli? - csak!
Médiablog

Netezők, blogozók, bloggerlányok -lazító gyakorlat
Webbuzzera

A blog-írás mint társadalmi tevékenység. Műfaji elemzés - csak szemüvegeseknek!
A Hét

"A blogger olyan, mint a bróker", napi 24 órán át a képernyőhöz ragadva figyeli a „piac” rezdüléseit." -ennek az idézetnek elhagytam a szerzőjét, de lehet, a az utóbbiból való.

Ennyit az elméletről. Legközelebb a gyakorlatiasabb dolgokkal foglalkozunk...
Előkészületben: amit az RSS-ről, nem mertél megkérdezni a mamádtól!

(u.i: kérdések emil, vagy kommentbe!)

Címkék: blog net e-mail blog szolgáltató

A bejegyzés trackback címe:

https://logokaneten.blog.hu/api/trackback/id/tr2348886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása