Témák

Itt azoknak kívánok segítséget nyújtani, akik eljutottak oda, hogy blogot szeretnének nyitni, kipróbálni, milyen is az blogolni! Mindeközben, lépésről-lépésre haladva foglalkoznunk kell olyan dolgokkal is mint például a kép, hang, vagy videóanyagok kezelése. Szóval menthetetlenül elkalandozunk a web több területére, a belbecstől a külcsínig haladva érintjük a közösségi szolgáltatások világát, s mire 1-ről kettőre jutunk, meglehet, addigra már a web 0.3 korszakában találjuk magunkat... De hátrébb az agarakkal!

Gmail, mint alpvetés?

2007.02.18. 16:13 | reklámáron | Szólj hozzá!

Naszóval: g, azaz google mail. Hogy mégis mi ez? <<<kattints ide!


Akinek küldtem, vagy küldeni fogok meghívót az a beérkezett invitálóval járjon el a következők szerint. Válaszon magának egy neki szimpatikus belépési azonosítót (pl:sajátnevem@gmail.com). Nyílván, amennyiben foglalt, találjunk ki másikat, de a google ebben is segít: a bevitt adatok mentén igyekszik valami olyasmit generálni (angol észjárás szerint) ami nekünk is megfelelhet és még nem foglalt. (Ha a saját fejünk után megyünk, eltarthat egy darabig, de megér a dolog ennyi pepecselést!)

>>> ITT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE leírtam mindent, azok számára akik még nem csináltak volna ilyet

Miután ezzel megvagyunk és végre bejön a gmail nyitóoldala, nyomjunk rá a - lap alján terpeszkedő - chat futtatást biztosító gombra (lehet, hogy úgy gondoljuk, hogy nincs rá szükségünk, de később, ha mégis belátjuk az opció értelmét, legalább kéznél lesz). Én korában ezt a kommunikációs formát a munkahelyükön unatkozó titkárnők játékszerének véltem, de itt a gmailon belül nagyon hasznos: a címtáramban lévő címek közül azok, akik szintén engedélyezték ezt a funkciót azonnal elérhetők, (ezt a címük feletti zöld "led" jelezi nekünk) ha szintén be vannak jelentkezve. Persze levelet is küldhetünk :)
Mivel a gmail egyik legfőbb erénye az óriási, több mint két megás tárhely, javaslom, hogy mikor már akklimatizálódtunk a lap tetején lévő "beállítások"-ra kattintva szabjuk testre a cuccot.

Itt jegyzem meg, a 2 mega azt jelenti, hogy akár évekig elvagyunk ekkora tárhellyel anélkül, hogy egyetlen beérkező, vagy kimenő levelet, üzenetet törölnénk. Így később, ha szükségük lehet egy elfeledett tartalomra, vagy címre, a google (beépített, saját adatok között böngésző) keresője megtalálja, de ha a címkerendszert is használjuk (mint anno a könyvtárban?), biztos megtaláljuk visszamenőleg amit keresünk. És ez bizony nagyon nagy jóság!

Hogy ki tudjuk használni a rendelkezésünkre álló lehetőségeket korábbi levelezőnket irányítsuk át erre a címre. ("A beérkező levelek másolatát" is elég átküldeni.) Nem kell hozzá sok idő, és a korábbi e-mail címünkről meg is fogunk feledkezni!
Mivel a gmaillal kapcsolatos összes funkció és lehetőség szépen össze van foglalva másutt is.... Lássuk, mások mit is írnak, ajánlanak e témában:

About Gmail (angolul)
span style="color: rgb(0, 0, 0);">
"
További kuriózum a Google levelező szolgáltatásában, hogy a Gmail automatikusan beszélgetésbe szervezi az e-maileket a rájuk érkezett válaszokkal együtt. Ez azt jelenti, hogy mindig összefüggésében lát egy levelet. Nincsenek pop-up ablakok vagy banner hirdetések a Gmail-ben, csak kapcsolódó szöveges hirdetések és linkek kapcsolódó oldalakhoz. A Gmail egyéb különleges jellemzői közé tartozik a címkéző rendszer, spam jelentő, illetve a szűrőrendszer, amely már a beérkezés pillanatában szűri a leveleket." [http://www.marketingotletek.hu]

Gmail - a wikipedia szerint

Gmail 10 felhasználási módja

Gmail tippek, trükkök, okosságok, howto

Gmail: egy klikk a Calendar

Gmail: nézd meg a feladó képét!
***

A Google szolgáltatásainak listája

"Írásunk korántsem teljes, hiszen a Google-nek számtalan szolgáltatása van még a fentieken kívül. Amennyiben a további Google szolgáltatásokra lenne kíváncsi az alábbi kapcsolódó linkgyűjteményben reméljük megtalálja a válaszokat!" [http://www.marketingotletek.hu/2006/12/02/google-mindenhol/]
**
Gmail mobil eszközökhöz
*

Mindenesetre, ha nem volt elég meggyőző amit eddig összehordtam itt, vagy csupán arról van szó, hogy van egy jól bejáratott saját domainhoz kötődő e-mail címünk, ne feledjük a
gmailhoz fűződő azonosítónkat: a google (nemsokára részletezendő) szolgáltatásait ezzel a hozzáféréssel (passal) érhetjük el!
Az esetlegesen felmerülő kérdéseket e-mailban, és commentben várom :)

Címkék: google gmail google fiok

A bejegyzés trackback címe:

https://logokaneten.blog.hu/api/trackback/id/tr6337681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása